CD recomanat de la setmana


El 1996 un desconegut productor buscava una cantant per a un projecte de música electrònica. Al mateix temps una actriu, descoberta recentment pel públic més underground i que cantava amb bandes de soul, tenia ganes de començar una aventura musical propera a un so que llavors no es practicava a Espanya: el trip-hop.
Aquella actriu era Najwa Nimri, que tot just havia debutat al cine amb Salto al vacío, mentre que el productor emergent era Carlos Jean.
El nexe que els va unir va ser Carlos Galán, director de l’intrèpid segell Subterfuge Records.
El nom del duet, com la seva música, no podia ser més exòtic: Najwajean.
La fructuosa unió d’aquests dos talents va començar l’any 97 amb Like Those Roses, un sorprenent single que va aplanar el terreny pel primer disc de triphop editat a Espanya: No Blood. Una de les cançons d’aquest primer disc, Dead For You, quedarà per sempre al nostre inconscient col·lectiu per haver estat la sintonia d’entrada del programa de TVE Versión Española.
Després de fer història al pop espanyol amb No Blood, Najwajean va assolir altíssimes quotes de popularitat amb dues versions: I’m Gonna Be (500 miles) de The Procalimers i del clàssic brasiler Garota de Ipanema.
L’any 2000 van decidir començar carreres per separat, però van deixar-se un assumpte pendent: Najwajean mai havien actuat en directe.
Najwajean torna nou anys després amb un nou treball que ha vist el mercat a l’estiu de 2007 i que ha vist com pugen als escenaris amb una espectacular gira que els durà a actuar per les principals ciutats d’aquest país.

Si voleu més informació i escoltar algun tema:
http://www.nawjajean.com/

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí