Sant Jordi 2009

.
Un any més celebrem la diada de Sant Jordi, el dia de la rosa i el llibre. Per aquest motiu us oferim una selecció de novetats on podreu trobar novel·les i contes infantils. Podeu consultar-la a través de la guia, però a més a més, us deixem algunes recomanacions:

NOVEL·LA

Ana María Matute. Paraíso inhabitado

“Vaig néixer quan els meus pares ja no s’estimaven”, recorda Adriana, després que tot hagi succeït. Per això, la nena es crea un paradís propi, poblat per amics imaginaris i una família de la seva elecció.

“Un dels meus records més llunyans es remunta a la nit en què vaig veure córrer a l’Unicorn que vivia emmarcat en la reproducció d’un famós tapís. Amb una nitidesa sorprenent, el vaig veure com engegava a córrer i desapareixia per un angle del marc, per a reaparèixer de seguida i retornar al seu lloc, preciós, blanquíssim i enigmàtic”.

Aquesta felicitat a mida es veu pertorbada quan l’Adriana ha d’iniciar el periple escolar i entrar definitivament al món dels adults, un entorn que li resulta aliè i, fins i tot, hostil. Tot i així, sempre queda un refugi sota les lluents estrelles amagades en els cristalls de la làmpada del saló.

Autèntica obra mestra en la impecable trajectòria d’Ana María Matute, Paraíso inhabitado ens col·loca en el territori del misteri primigeni, i tanquem el llibre envaïts pel pressentiment que hi va haver un temps en què també vam formar part d’aquesta realitat fosca, invisible, meravellosa.

Sílvia Soler. Petons de diumenge

Obligada a viure els seus anys més lluminosos en la foscor del franquisme, la Valèria Isern decideix lluitar pel que desitja, per això estudia arqueologia i es casa amb l’home que diuen que no li convé. Aquest amor, que creix esponerós malgrat l’estricta moral catòlica de l’època, aconseguirà il·luminar una vida senzilla però plena.

Amb Petons de diuemenge, Premi Prudenci Bertrana, Sílvia Soler reconstrueix la història de milers de dones que durant la dictadura van fer petites rebel·lions personals intentant ser felices en un temps en què estimar-se era pecat.

INFANTIL

Marjane Satrapi. Los monstruos tienen miedo de la luna

L’aclamada autora iraniana, com ja va fer amb Adjar, a Los monstruos tienen miedo de la luna, Maria, ha d'enfrontar-se a tres monstres que assalten la foscor. Per a fer-ho, atrapa la lluna i se la fica a la seva habitació, per a que la foscor desaparegui. Però els gats de la ciutat, sense la lluna, no veuen res de res i les rates acaben prenent el control. Tornarà la Maria la lluna al seu lloc? I, si ho fa, què passarà amb els monstres aleshores?

Si heu trobat algun llibre que us agradi podeu passar per la biblioteca i agafar-lo en préstec.

Us hi esperem!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí