Voleu ser partícips del programa Voluntariat per la Llengua?

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac, amb el Centre de Normalització Lingüística del Maresme, volen oferir-vos la possibilitat de participar en el programa Voluntariat per la llengua, i entrar a formar part de les més de 500 persones que participen cada any en el programa al Maresme. La meitat són voluntaris que cedeixen el seu temps per ajudar persones que volen parlar el català. L’altra meitat estan aprenent el català o fa molts anys que viuen a Catalunya, però no s’atreveixen a parlar-lo. Per mitjà del programa Voluntariat per la llengua, se’ls posa en contacte perquè comparteixin una hora setmanal de conversa en català durant un mínim de deu setmanes.

Per participar en una parella lingüística s’ha de ser major d’edat. El voluntari o voluntària ha de ser catalanoparlant i ha de disposar d’una hora setmanal durant un mínim de 10 setmanes per quedar amb l’aprenent. L’aprenent ha de tenir un mínim coneixement del català, ha de parlar-lo encara que sigui amb dificultats, i ha de voler adquirir fluïdesa, perdre la vergonya i incorporar-lo d’una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o en les relacions socials.


No es tracta de fer classes de català, sinó de compartir una hora de conversa amb una altra persona. El voluntari o voluntària facilita que l’aprenent s’expressi en català sobre temes de la seva vida quotidana i aquest té l’oportunitat de fer servir el català sense por d’equivocar-se.
Si esteu interessats en participar-hi podeu adreçar-vos als següents equipaments:

- Equipament de Promoció Econòmica i Cultural. Riera 5-9 (entrada Camí Ral) . Tel. 93 791 05 88, gsanchez@caldetes.cat
- Biblioteca Can Milans. Església, 6. Tel. 937913025. b.caldese.cm@diba.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí