Acte de presentació de les parelles lingüístiques

Un any més Caldes d'Estrac  forma part del programa Voluntariat per la llengua. L’objectiu general d’aquest programa és proporcionar a les persones que aprenen català un espai d’ús per poder practicar els coneixements adquirits i assolir més fluïdesa en l’expressió oral, però també facilitar la integració de persones nouvingudes.

Des de l’any 2003 al voltant de 500 persones participen cada any en el programa Voluntariat per la llengua al Maresme. La meitat són voluntaris que cedeixen el seu temps per ajudar persones nouvingudes o que fa anys que viuen a Catalunya però que no s’han atrevit a parlar el català, a practicar aquesta llengua. L’altra meitat estan aprenent el català o fa molts anys que viuen a Catalunya, però no s’atreveixen a parlar-lo. Per mitjà del programa Voluntariat per la llengua, se’ls posa en contacte perquè comparteixin una hora setmanal de conversa durant un mínim de deu setmanes per parlar en aquesta llengua.

El dijous, 7 de febrer de 2013, a les 19h, a la biblioteca tindrà lloc l'acte de presentació de les parelles que s'han apuntat al programa i anirà a càrrec de Maite Bonora (Centre de Normalització Lingüística del Maresme) i Roser Alsina (Regidora de Cultura, Participació Ciutadana, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac). 

Recordeu, però, que aquest és un programa obert i per tant, podeu apuntar-vos sempre que volgueu. Trobareu tota la informació a la biblioteca Can Milans.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí