21 de març. Dia Mundial de la Poesia

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Poesia, la Biblioteca Virtual i el portal infantil Gènius han preparat apartats especials dedicats a dos poetes, Salvador Espriu i Joana Raspall, de qui enguany se celebra el centenari dels seus naixements.

La commemoració del centenari de Salvador Espriu és l'excusa per apropar-se a l'obra d'aquest escriptor, narrador i poeta amb un món personal líric i reivindicatiu alhora. L'especial web inclou propostes de rutes literàries, activitats, una selecció de webs sobre l'autor i les biblioteques que disposen de fons especials sobre Espriu.

Per la seva banda, el portal infantil Gènius ha preparat una secció especial dedicada a Joana Raspall, autora de contes i, sobretot, de poesia per a infants i adults. L'especial web explica la seva vida i obra i inclou un recital de poemes per part de la mateixa autora.

Dia Mundial de la Poesia a Caldes d'Estrac

A la biblioteca us hem preparat una selecció de llibres de poesia catalana i, a més, també podreu consultar una guia d'activitats relacionades amb la celebració d'aquest dia.

Entre totes aquestes activitats cal destacar la que aquest mateix dijous 21 de març ha programat la Fundació Palau: Els poetes de la revolta conversen, una conversa entre els poetes Ramon Balasch, Narcís Comadira i Jaume Creus; a les 19.30h. a la Fundació Palau.

Per a més informació...

no dubteu en consultar el bloc http://diamundialpoesia.wordpress.com, una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació d'Associacions i Clubs UNESCO.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí