Primera trobada del ConteClub

Divendres passat, 8 de març, es va celebrar la primera trobada del ConteClub, el nou espai de lectura familiar a la biblioteca. 
La sessió, dedicada a l'amistat, va ser tot un èxit. Hi van assistir un total de 12 persones, entre adults i infants. 
La propera sessió serà el 12 d'abril i, coincidint amb proximitat de  la Diada de Sant Jordi, es centrarà en el tema de la lectura i els llibres.



Però, de que es tracta el ConteClub?

Explicar o llegir una història és una activitat que ajuda a millorar la relació entre pares i fills, estimula el plaer d’escoltar, d’imaginar i crear, desenvolupa el gust per aprendre i les competències lingüístiques, alhora que esdevé la base per poder establir una relació constant entre el món que envolta el nen i el seu propi món interior que haurà d’anar creixent al llarg de la seva vida.

Per això la biblioteca ha volgut crear el ConteClub, un espai de lectura dedicat als nens i a les seves famílies per tal d’establir un vincle afectiu al voltant del llibre.

L’objectiu d’aquest espai és:

1. Proporcionar als nens i als seus familiars l’oportunitat de gaudir de la lectura i experimentar tot el que es pot arribar a crear a partir de la imaginació dels contes.

2. Donar diferents eines als adults per tal de que puguin experimentar diverses formes d’explicar contes.

I...com ho fem?

Es tracta d'un grup compost per un nen i un adult o un nen i un nen més gran que vulgui llegir o explicar contes.
Aquestes parelles s’han inscrit prèviament  a la biblioteca.

Les sessions del ConteClub estan dinamitzades per una persona de la biblioteca o en alguns casos per un professional de la matèria ( autors de contes, assessors lingüístics...).

Cada sessió està enfocada a una determinada temàtica ( amistat, pors...) i es treballa a través dels contes i dinàmiques de grup, on adults i nens hi participen activament. Els temes podran ser escollits pels components del grup, segons les seves necessitats i inquietuds.  Ara bé, totes les sessions tindran un element en comú; la lectura per parelles compartida de contes entre els adults i el menuts.

Voleu més informació?

Truca a la biblioteca al 937 913 025 o bé envia'ns un mail a: b.caldese.cm@diba.cat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Autors catalans contemporanis

CLUB DE LECTURA: ”Un cel de plom”, de Neus Català. Escrita per Carme Martí